Népszerű bejegyzések

Az alábbiakban olvashatók mindazok az események melyek velem szakmai pályám alatt megestek, vagy amelyek befolyással voltak rá. Kedves Olvasó! Kérlek jóindulattal olvasd soraimat és ha érdekesnek, tanulságosnak, esetleg szórakoztatónak találod meséld tovább ismerőseidnek. Pap Norbert

2011. szeptember 5., hétfő

az igazság, ami valahol máshol van

Úgy látom a személyes és levélben kapott visszajelzésekből, hogy kiben humoros, kiben pedig rosszkedvű válaszokat szültek a kvíz-kérdéseim, de senki sem tartotta érdektelennek őket, sőt továbbiakra kaptam javaslatokat. Hogy a készülő dolgozatom gondolataiból eláruljak párat, egy kis összefoglalót közlök a vázból:
- hasznosság (mi a haszna a társadalomnak a mai geográfiából? miért is kéne fizetni a révésznek?)
- teljesítmény (hasonlítsuk össze az elmőlt 20 év kimagasló teljesítményeit a rokon tudományok hasonlóival)
- hitelesség (mi számít hitelesnek és mi annak a valóságos alapja, a magyar társadalomföldrajz társadalomképe mennyire hiteles és ha nem miért nem az?)
- nemzetköziesség (egy alapvetően nemzeti tudománynak milyen lehet a nemzetközi respektje és hogyan lehet azt biztosítani?)
- kohézió (a geográfustársadalmat összekötő/tartó intézményi keretek biztosítanak-e szakmai integritást és ha nem kell-e azt bánni?)
- megújulás (viszonyunk a kádári marxista gazdaságföldrajzhoz és mi jöhet ezután?)
- utánpótlás (egy terület ahol vannak még mosolygó arcok)
- tradíciók (a gyökerek szerepe a megújulásban és a jelen válságból való kilábalásnak)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése