Népszerű bejegyzések

Az alábbiakban olvashatók mindazok az események melyek velem szakmai pályám alatt megestek, vagy amelyek befolyással voltak rá. Kedves Olvasó! Kérlek jóindulattal olvasd soraimat és ha érdekesnek, tanulságosnak, esetleg szórakoztatónak találod meséld tovább ismerőseidnek. Pap Norbert

2012. február 11., szombat

Félév zárás, félév kezdés, mi történt?

Egy kicsit elmaradtam a bejegyzésekkel, amiket most a közelmúlt áttekintésével pótolok. Először is volt egy külföldi utazásom Máltán, ami nem volt hosszú, csak 5 napos, de nagyon tartalmas. Egyrészt felfrissíthettem az ismereteimet a szigetekről, hiszen több, mint 10 éve jártam ott utoljára, pedig több írásom is megjelent róla, pl. az Európa politikai kézikönyvébe én írhattam meg három kiadásban is a Málta fejezetet. Hasznos volt azért is, mert sikerült az 1565-ös ostrom kiállítást megnéznem, ami jó ötleteket adott a szigetvári projektünkhöz (1566-ban az ostrom során halt meg Szulejmán, ami miatt világhírű lett a baranyai kisváros).
Éppen most fejezem be a Yearbook of Muslims in Europe 2011-es kötetébe a magyarországi fejezetet, amit el kell küldenem a héten a koppenhágai egyetem Iszlám Tanulmányok Intézetébe, ahol azt szerkesztik. A holland Brill kiadó pedig az év végére jelenteti meg. Június elején a dánok szerveznek Bécsben egy konferenciát, ahová meg is hívtak ebbe a témába.
Időközben befejeztük a 2011-es kutatásunk keretében végrehajtott nagy munkánkat, elkészült a kézirata a Pécs és agglomerációja vallási és etnikai kisebbségi csoportjait feltáró és bemutató könyvünknek. Nagyon büszke vagyok rá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése