Népszerű bejegyzések

Az alábbiakban olvashatók mindazok az események melyek velem szakmai pályám alatt megestek, vagy amelyek befolyással voltak rá. Kedves Olvasó! Kérlek jóindulattal olvasd soraimat és ha érdekesnek, tanulságosnak, esetleg szórakoztatónak találod meséld tovább ismerőseidnek. Pap Norbert

2013. október 1., kedd

A japánjaink Pécsett, Baján és Mohácson ... Szentendrén és a szőlőhegyen

Kedves japán barátaink és kutatótársaink meglátogattak bennünket. Mondjuk nem most volt, hanem még szeptemberben, de úgy gondoltam, hogy ha visszaemlékezés jelleggel is, de megemlékezem róluk. A hat japán egy hétre jött és a magyarországi délszlávokról végzett tanulmányokat, amihez mi adtuk a logisztikát és a know-how-t. Azaz a mi szgkocsijainkon, a mi idegenvezetésünk mellett járták végig a Duna-mentét. A fő esemény persze a budai Várban, az MTA TTI-ben az egy napos konferencia volt, ahol igen jól éreztük magunkat és szakmailag is felemelő volt az ottani tartózkodás.
Megbeszéltük a további munkát, a közös publikálás lehetőségeit. Valószínűleg jövő május közepén megyünk vissza látogatóba, ezúttal Japán északi részét fedezzük fel, a hideg és vad Hokkaidót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése