Népszerű bejegyzések

Az alábbiakban olvashatók mindazok az események melyek velem szakmai pályám alatt megestek, vagy amelyek befolyással voltak rá. Kedves Olvasó! Kérlek jóindulattal olvasd soraimat és ha érdekesnek, tanulságosnak, esetleg szórakoztatónak találod meséld tovább ismerőseidnek. Pap Norbert

2012. október 14., vasárnap

Június, július, augusztus, szeptember, október

Az alábbiakban szeretném áthidalni azt a néhány hónapos szünetet, amit a blogolásban tartottam. Hogy mivel töltöttem ezt az időt?

A júniust munkával, főleg egyetemi vizsgáztatással, illetve olvasással és írással töltöttem. A júliust, augusztust a családommal és pihenéssel, elsősorban itthon. Rendbetettük a lakást, a kertet. Luci elballagott, nagy rokonjárás közepette. Végiglátogattuk a rokonokat, voltunk esküvőn, családi összejövetelen, unokatestvér találkozón. A fiammal résztvettünk nomád túrán, végigeveztük a Drávát, eveztünk Gemencen, továbbá elmentünk a Kis-Balaton Nemzeti Parkba, kerestük Matula bácsi nyomait. Voltunk a zalaszántói sztúpánál és a somogyvámosi Krisna-völgyben is. Kristóf azt hiszem nagyon élvezte és megbeszéltük, hogy nem hagyjuk abba a "fiús" túrákat. Részben ennek tudom be, hogy különösebb ellenkezés nélkül hagyta, hogy beléptessük a cserkészetbe.
Aztán voltunk a Balatonon, két napot vitorláztunk, fürödtünk, majd a család elment a Fertő-tóhoz és négy nap alatt körbe bicajoztuk. Nagyon klassz volt! Ez volt az év kiemelkedő eseménye, amit mindig emlegetni fogunk.

Szeptemberben Luca a Nagy Lajos Gimnáziumot kezdte, Kristóf az ötödik osztályt (és a cserkészetet). Marianna folytatta a Szabó Magdára vonatkozó kutatásait. Én pedig újult erővel vetettem bele magamat a munkába: lássuk csak, miket is végeztem, mibe fogtam bele?

1. Megjelent egy cikkem a Külügyi Szemlébe, "A magyar Balkán politika kihívásai" címmel.
2. Leadtunk egy cikket Kitanics Mátéval közösen egy spanyol folyóiratba, a Cuadernos Constitucionales-ba: The European Integration Path of Montenegro címmel.
3. Tovább dolgozunk a geofizikus kollégákkal az elmúlt két évben folytatott geotermiás témán, amihez újabb elemeket dolgoztunk ki.
4. Az FP7-es projekt keretében 4 napot töltöttem Sardinia-n, a következő út Brüsszelbe vezet, februárba.
5. Elnyertünk egy Visegrád Fund-os nagyprojektet, amiben 8 V4-es intézmény működik együtt külpolitikai think tank-et képezve. A mi feladatunk a Balkán, a migráció és pár kisebb téma. A jövő héten lesz a kick off meeting.
6. Elnyertünk egy Jean Monnet Excellence pályázatot, aminek főleg kisebbségi témaköreiben veszünk részt.

Van dolgom :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése