Népszerű bejegyzések

Az alábbiakban olvashatók mindazok az események melyek velem szakmai pályám alatt megestek, vagy amelyek befolyással voltak rá. Kedves Olvasó! Kérlek jóindulattal olvasd soraimat és ha érdekesnek, tanulságosnak, esetleg szórakoztatónak találod meséld tovább ismerőseidnek. Pap Norbert

2013. április 12., péntek

Szulejmán nyomdokain

Rohamosan haladunk előre a félévben. Már csak négy hét van vissza a vizsgaidőszakig és egyre több a dolog. Időközben egyre több feladatot ad a kutatásvezetés a Szulejmán projektben. Légifotózás, geodéziai felmérések, terepbejárások és a forráskutatás is egyre sűrűsödő programot ad. Április 30-án repülünk Isztambulba, meglátogatjuk a Szulejmánija dzsámit és a türbéjét is, találkozunk a török szakértő kollégákkal. Készülünk Velencébe és Bécsbe a levéltári munkálatokat előrevinni.
Meglátogatott bennünket a héten Tonk Márton a kolozsvári Sapientia dékánja. Mint kiderült rengeteg a közös vonásunk (közel egyidősek, mindketten reformátusok vagyunk, elég hasonlóan látjuk a világot és a szakmai érdeklődésünk is közel áll - pl. ő is érdeklődik a muszlimok iránt és el is döntöttük, hogy együtt fogunk dolgozni).
A Civil Szemlében megjelenés alatt van a "A muszlim közösségek szerveződésének sajátosságai Kelet-Közép Európában" című cikkem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése