Népszerű bejegyzések

Az alábbiakban olvashatók mindazok az események melyek velem szakmai pályám alatt megestek, vagy amelyek befolyással voltak rá. Kedves Olvasó! Kérlek jóindulattal olvasd soraimat és ha érdekesnek, tanulságosnak, esetleg szórakoztatónak találod meséld tovább ismerőseidnek. Pap Norbert

2013. augusztus 25., vasárnap

A német olvasókat érdekli Szulejmán sorsa

Immár a második cikk jelenik meg a Die Welt oldalain a szigetvári projektről, hamarosan pedig a BBC fog a témával foglalkozni. Azt hiszem ettől kezdve kimondhatjuk, hogy ez volt a globális megjelenésünk.
Na jó!
Lehet, hogy csak európai. Végül is egy kínai, vagy brazil honnan tudná, hogy fontos ez? Már persze, ha tudják, hogy merre van Magyarország?

http://www.welt.de/politik/ausland/article119351435/Auf-der-Suche-nach-Sultan-Sueleymans-Herz.html

Vajon egy magyar tudományos projektre mikortól mondhatjuk, hogy nemzetközi érdeklődésre is számot tarthat? Nem tudom, csak remélem, hogy a miénk az ilyen lesz. A kutatócsoportot mindenesetre lelkesíti, hogy növekvő érdeklődés vesz körül bennünket. Még arra is hajlamosak vagyunk, hogy azt higgyük, ez tényleg egy "bomba" izgalmasságú téma. Ám attól tartok ezek a hírek csak egy szűk, történeti érdeklődéssel és műveltséggel rendelkező réteg számára érdekesek és leginkább csak Közép-Európában és Törökországban.
Azt hiszem, hogy ezek a megjelenések leginkább a szigetvári polgároknak lehetnek érdekesek, az ő lokálpatriotizmusuk, identitásuk lesz erősebb, számukra igazán értékes ez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése