Népszerű bejegyzések

Az alábbiakban olvashatók mindazok az események melyek velem szakmai pályám alatt megestek, vagy amelyek befolyással voltak rá. Kedves Olvasó! Kérlek jóindulattal olvasd soraimat és ha érdekesnek, tanulságosnak, esetleg szórakoztatónak találod meséld tovább ismerőseidnek. Pap Norbert

2011. június 1., szerda

meghívtak egy FP7-es programba és egyebek

A nemzetközi tudományos élet úgy tűnik, izgalmasabb meglepetéseket tartogat azámomra, mint a hazai. Ma reggel kellemes meglepetésként levelet kaptam. Felkértek egy már elnyert, nagy fp7-es programban való részvételre, mégpedig egy meglehetősen vonzó feladatkörre. A kick-off meeting Barcelonában lesz augusztus végén, és repjegyet szállást kínáltak. Éppen csak elkezdtem barátkozni az anyaggal, de igen figyelemre méltó. A tudástőke szerepét vizsgálják/vizsgáljuk a modern fejlesztéspolitikákban.

Hogy ne csak örüljek, ma találkoztam az emberi kicsinyesség, irigység és rosszindulat újabb esetével, ami történelmileg úgy alakult, hogy Pécsen bukkanjon fel. Azt hiszem, ilyenkor az a legjobb hozzáállás, ha az ember észre sem veszi a piszkálódásokat. Ha észreveszi, és az érzelmeit kimutatja, akkor jelentőséget kapnak és ezek a jelentéktelen, tehetségtelen figurák erőt éreznek magukban, azt gondolják, hogy "fontosak". A legbölcsebb negligálni őket. Ha foglalkozol velük, bosszankodsz rajtuk, csak magadat mérgezed. Ha ellenben nem törödsz velük, nagyon gyorsan elhalványulnak és tehetség híján szétfoszlanak az áramló, gomolygó időben. Beteljesítik nekik rendelt sorsukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése