Népszerű bejegyzések

Az alábbiakban olvashatók mindazok az események melyek velem szakmai pályám alatt megestek, vagy amelyek befolyással voltak rá. Kedves Olvasó! Kérlek jóindulattal olvasd soraimat és ha érdekesnek, tanulságosnak, esetleg szórakoztatónak találod meséld tovább ismerőseidnek. Pap Norbert

2011. június 16., csütörtök

EU-elnökségi rendezvény június 23án

Van szerencsém bejelenteni, hogy az Európai Unió valamennyi tagállamának kormánya, számos nem uniós ország, továbbá nemzetközi szervezetek a magyar uniós elnökségi program keretében Pécsett fognak ülésezni a jövő héten csütörtökön. Ez a rendezvény a főként az Unión kívüli országokkal kapcsolatos kulturális kapcsolatok terén követendő politikákról szól. A tanácskozáson a Nyugat-Balkán térsége különösen nagy hangsúlyt fog kapni, és hát nem véletlen, hogy az elmúlt évben Európa Kulturális Fővárosa programot szervezett Pécset választották helyszínül a rendezők. Pécs kiteljesítheti azt a küldetését, amit a "Pécs - a gateway city?" című írásomban már kifejtettem.

A déli kapcsolatrendszerben jelentős hagyományokat felmutatni tudó város nem csak valamifajta, nehezen definiált "Balkán kapuja" szerepet tölthet be, hanem a térség európai perspektívájának fenntartásával egy a régió kulturális-művészeti életét szervezni és Európában bemutatni képes találkozó és bemutató hellyé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése